Nyheter och uppdateringar

Starbit & MIUN
Karriär: Industridoktorand inom AI & IoT
2023-09-27
Industridoktorand inom AI-baserad bildanalys för IoT-noder
Starbit har ett nära samarbete med Mittuniversitetets forskningscenter STC, som bedriver forskning inom sensorbaserade system och artificiell intelligens. Tillsammans med dem erbjuder vi nu en doktorandtjänst som innebär en unik möjlighet att bedriva spännande forskning samtidigt som du får praktisk erfarenhet av att implementera dina resultat i verkliga IoT-applikationer.

Ditt fokus kommer att ligga på att utforska och integrera AI-baserad bildanalys i IoT-noder. Denna unika position innebär att du kommer att bedriva forskning i samarbete med Mittuniversitetet samtidigt som du arbetar nära produktutvecklingsteamet hos oss på Starbit.

I din roll kommer du att:
• Forska och utveckla innovativa metoder för att tillämpa AI-baserad bildanalys i IoT-noder.
• Arbeta i nära samverkan med forskare och experter vid Mittuniversitetet för att underlätta kunskapsöverföring och öka förståelsen för ämnet.
• Delta i produktutvecklingsprojekt på Starbit och tillämpa dina forskningsresultat för att förbättra våra IoT-lösningar.
• Delta i konferenser och publicera forskningsresultat för att bidra till den vetenskapliga gemenskapens kunskap om AI och IoT.
• Utveckla expertkunskap inom både AI och IoT och fungera som en viktig länk mellan akademisk forskning och praktisk tillämpning.

Vem är du?
Vi söker dig som har grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå. Du kan också ha fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Särskild behörighet har den som har minst 90 högskolepoäng i elektroteknik/datateknik eller nära besläktade ämnen.
Utöver detta vill vi att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och där svenska är meriterande.

Tidigare erfarenhet från området är meriterande men inget krav. Som person tror vi att du är driven, engagerad och målinriktad. Du skapar förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål. För att lyckas i den här rollen tror vi också att du har en god kommunikativ förmåga och samarbetar effektivt och respektfullt med andra.

Vad erbjuder vi dig?
Vi tror att den här rollen innebär unika möjligheter till såväl teknisk som personlig utveckling. Du erbjuds att verka i organisationer och sammanhang där framtidstro och hållbarhet är ledstjärnor.

Låter det intressant?
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Michael Jakobsson, Starbit: michael.jakobsson@starbit.se
Mattias O´Nils, Mittuniversitetet: mattias.onils@miun.se

Skicka ansökan till: mattias.onils@miun.se

Tjänsten är en projektanställning och avser starta 1 november eller enligt överenskommelse.
Airswipe
2023-08-24
Airswipe är en enhet skapad för interaktion. Utvecklingen av produkten har gått snabbt och redan nu finns den både i användning och som beställningsvara. Airswipe ger kunden en möjlighet att göra olika val utan att nudda skärmen. Genom att svepa handen i olika riktningar gör man sina val. Ingen kontakt med skärmen minskar risken för smittspridning radikalt. Vi är stolta över en snabb uppfinning som ligger väl i linje med den svåra tid vi befinner oss i.

Starbit har levererat lösningar till några av de mest betrodda varumärkena i världen